Sivut

sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Haastettuna!

Haasteen tarkoitus on löytää uusia blogeja ja auttaa huomaamaan heitä, joilla on alle 200 lukijaa.

1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään.
2. Pitää vastata myös haastajan 11 kysymykseen.
3. Haastetun tulee keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille.
4. Heidän pitää valita 11 bloggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa.
5. Sinun pitää kertoa kenet olet haastanut.
6. Ei takaisin haastamista.

Tässäpä alkuun siis 11 faktaa minusta
- Mä pelkäsin hikoilemista ja hengästymistä vielä vuosi sitten, koska mua kiusattiin koulussa ja erityisesti liikuntatuntien jälkeen...
- Kun mä innostun jostain, se menee vähän liian helposti ihan totaalisen överiksi.
- Mulle on vaikea ostaa lahjoja; jos haluan jotain yleensä mulla on se jo ennenko kerkeen sitä edes ääneen kenellekään sanomaan. (Mieheni on tässä onnellinen poikkeus - hän osaa ostaa lahjoja mulle, onneksi)
- Olen ihan täysin Pikku Myy-fani.
- Sisustuksessani suosin punaista, mustaa, harmaata ja valkoista. Sanokoon ken mitä haluaa, mutta näillä väreillä on meidän koti sisustettu pääosin.
- Olen horoskoopiltani oinas.
- Harrastuksinani tällä hetkellä on kutominen (ja käsityöt yleensä) ja musiikki.
- Kirjoitan päiväkirjaa.
- Mulla on suuret kriteerit hyvälle kynälle, kun löydän hyvän, ostan niitä monta ja loppujen lopuksi kiroan kun kadotan jokaikisen ja projekti alkaa alusta...
- Olen ollut meidän perheen naisista sekä hoikin että lihavin,  ja mulla on ollut lyhyimmät ja pisimmät hiukset.
- Pidin yläasteella karkkilakkoa, ja onnekkaana osallistuessani runokilpailuun koulussa, voitin sen ja palkinnoksi sain; karkkia. Arvatkaa kenen karkkilakko päättyi siihen?

Helena Fit:n kysymykset:

Jos voisit tavata kenet tahansa ihmisen, kenet haluaisit tavata ja miksi?
Tuomas Holopainen. Ehdottomasti. Siinä on mies kenen taitoja ihailen ja kenen päänsisälle kerran elämässään tahtois päästä.

Mihin haluaisit matkustaa?
Malediiveille... Tai jonnekin, missä on kauniin valkea hiekka ja turkoosi meri...

Jos voisit nyt valita urasi, niin missä ammatissa olisit?
Kirjailija... Se oli joskus aikoinaan unelma-ammattini. Kovana kandidaattina kyllä on ammatti, johon opiskelen, eli kätilö.

Koska viimeksi hölmöilit?
No mikä ekana mieleen tulee, on se, että kaupassa menin ja puhuin vieraalle henkilölle, koska kuvittelin hänen olevan mieheni... Vaan eipä ollut.

Miten juhlistat pääsiäistä?
Mämmiä tulee syödyksi, nää on näitä "syön vain kerran vuodessa" juttuja... Ei oikein muuten, pääsiäismunista en perusta (mihin lienee syynä 5v:nä pääsiäismunapussin syöneenä koko illan kestänyt oksentelu), ruohoa en koskaan muista kasvattaa ja virponut olen viimeksi vuonna nakki ja papu. Ehkä sitten joskus omien muksujen kanssa...

Kuka on mielestäsi Suomen turhin julkkis?
 Johanna Tukiainen`? Martina Aitolehti? .....

Missä asiassa haluaisit olla maailman paras?
Kirjoittaminen varmaankin, ei ainakaan mieleen tule muuta...

Koska olet viimeksi ylittänyt itsesi ja missä asiassa?
6km hölkkälenkki pari viikkoa sitten! Yläasteella kun piti juosta 1500m olin ihan kauhuissani, kävelin sen ja valehtelin eksyneeni. Niin paljon vihasin juoksemista..

Mikä on mielestäsi mukavin liikuntamuoto?
Mä tykkään hölkästä, kävelystä ja uimisesta. Semmoinen mitä voi tehdä vähän extemporé, yksin taikka jonkun kanssa...

Kerro joku tavoitteesi 
No, sanomattakin selvää, painonpudotus ja kiinteytyminen. Jos ikinä mulle mahtuu päälle koko 38 tai jopa 36, mä varmaan pyörryn...

Miten meinaat palkita itsesi, kun pääset tavoitteeseesi?
Koko vaatekaappi uusiksi ja sitten johonkin rantalomalle ! Ja naimisiin ;)

Päärynän kysymykset:
1. Miksi pidät blogia?
Yksinkertaisesti aloitin omaksi ilokseni - olin lukenut joitakin blogeja ja se muutoksien näkeminen innosti siihen, että aloitin oman blogin. Nyt sanon, että blogin pitäminen on yksi suurin syy siihen, miksi olen ylipäätään päässyt näin pitkälle. Se, että näkee oman edistymisen, ja kokee jonkinsortin velvollisuudekseen ilmoittaa painon muutoksista tekee sen, että asiaa ajattelee enemmän ja pysyy näinollen kärryillä. Plus ihanaakin ihanampaa - vertaistuki ja lukijoiden kommentointi saa motivaation korkeammalle kun itsellä tekisi mieli heittää kuraiset rukkaset nurkkaan... 

2. Mitä liikuntalajeja olet elämäsi aikana harrastanut?
Olen harrastanut ratsastusta jokusen vuoden lapsena. Kallistahan se touhu oli... Sitten muistaakseni en ole harrastanut erikseen oikein mitään, hyötyliikunta teinivuosina tuli pääosin koirien lenkittämisestä ja koulumatkoista. Sitten kun lukioon lähti, aloitin kuntonyrkkeilyn, jolla pääsin hoikimpaan kuntoon, missä olen ollut (ihan huomaamattani btw!!) ikinä! Salilla on tullut käytyä, ja uintiakin harrastettua. nyt on tullut lenkkeily uutena intohimon poikasena...  

3. Kenelle olet kertonut pitäväsi blogia?
En mainosta blogiani facebookissa, mutta jos joku kavereistani kyselee edistymisestäni, olen kertonut pitäväni blogia ja antanut osoitteen. Mieheni tietää blogista, muttei juurikaan kiinnostu asiasta. (suurinpiirtein manaa sitä, että mitä ihmeen tyydytystä mä tästä saan, prkl). Vanhemmilleni en ole kertonut.

 4. Venytteletkö aina treenipäivinä?
Täytyy myöntää, että kovasti liputtaisin venyttelyn puolesta, mutten ole kovinkaan paljon harrastanut moista vielä.. Jotenkin kaikki on kadonnut päästä, tosin aina kun tuntuu siltä, venyttelen jonkin verran aamuisin (kun tuntuu, että paikat on jumissa...)

5. Mikä on himottavin herkku?
Reikämunkki. Se on varmaan ollut mulle aina semmoinen herkku, mitä tekee mieli. Leivokset ja pullat ylipäätään heikko kohta... Onneksi sentään olen päässyt siihen asti, että munkkeja söin viimeksi viime vuoden vappuna, joten vuoden tauon jälkeen vappuna paistelen munkkeja hyvällä omallatunnolla. (Taidan silti tehdä puolikkaan annoksen) 

6. Jos saisit valita vain yhden ruoka-aineksen autiolla saarelle, minkä ottaisit?
Ooh, hmm. Vaikea kysymys. Autiolla saarella todennäköisesti voisi olla jopa jonkinnäköistä kasvillisuutta, josta voisi saada jotain syötävää... Mutta luulen että ottaisin (siis ihan oikeasti, vaikea kysymys!)... äää! no, kai sitä jotain semmoista veisi, mistä voisi jopa kasvattaa jotakin syötävää... Joten vastaan vaikka porkkanan?  

7. Jos saisit valita vain yhden liikuntavälineen/-varusteen autiolle saarelle, minkä ottaisit?
Mietin nyt yleisesti, että mitä ilman en haluaisi olla, joten ottaisin todennäköisesti varmaan kuntopyörän. Juosta voisi vaikka paljainkin jaloin...

8. Jos et, niin miksi et ole jollekulle/yleisesti kertonut blogin pitämisestä?
En ole kertonut vanhemmilleni siitä syystä, että he eivät kovinkaan arvostaisi "julkista" kirjoittelua elämästäni... Facebookissa en mainosta, koska haluan pitää tämän vielä toistaiseksi "salaisuutena", niin ettei kukaan voi tulla vuoden päästä nauramaan mulle, kuinka et onnistunutkaan kaikessa... 

9. Kuinka monta tuntia keskimäärin nukut yössä?
Riippuu mieheni työvuorosta... No, pyrin ja usein onnistunkin siihen, että unta tulee 6-9h 

10. Kerro yksi huono tekosyy, mitä olet joskus käyttänyt välttääksesi treenaamisen.
Tekosyitä on monia... Yleinen vetämätön olo varmaan huonoin. Sillä liikunnasta kuitenkin saisi tarmoa. Siivous ja kouluhommat (kuten tällä viikolla?) on myös eräät top5:ssa olevat tekosyyt. 

11. Motivoivin (ihan missä tahansa sinulle tärkeässä asiassa) tv-ohjelma/blogi?
Yleisesti mua motivoi jokainen laihdutus/elämäntaparemontti-blogi, koska siinä näkee sen, että muut kamppailevat samojen asioiden kanssa ja tähän mahtuu niin ylä- kuin alamäkiäkin. TV-ohjelmista tulee mieleeni Dieetit vaihtoon! ja sitten muistaakseni Hurja muodonmuutos (se joku Bob harperin ohjelma), koska niissä ei ole ns. "pelkkä liikunta" meiningillä... 


hajoitajahallitse:n kysymykset:
1. Tuletko toimeen itsesi kanssa?
Silloin tällöin. Ei, ihan tosissaan... Välillä oma käytös ja omat valinnat ärsyttävät todella. Mutta nyt olen huomannut henkistä kasvua ja tulen paljon paremmin toimeen itseni kanssa. 
 
2. Miksi pidät blogia, miten se vaikuttaa sinuun?

Kuten sanoin, tunnen jonkinlaista velvollisuutta ilmoittaa edistymisestäni ja päivittää edistystä, joten se vaikuttaa niin - etten unohda tätä. En unohda syödä hyvin, en unohda ajatella sitä, että näillä pienillä valinnoilla vielä joku päivä peilistä voisi katsoa terveempi  ja plussana laihempi minä. 
 
3. Oletko unelma-ammatissasi tai tiedätkö mikä sinusta tulee isona?

Tällä hetkellä koen kyllä opiskelevani unelma-alaa. Asiat kiinnostavat, ja työ kätilönä/sairaanhoitajana (missä sitten ikinä olenkin) tuntuu niin omalta! 
 
4. Uskotko olevasi onnellisempi tavoitepainossasi tai tavoitekunnossasi?

Noh, se tuskin tulee pelkästään tavoitteen saavuttamisesta se onnellisuus, mutta kyllä uskon siihen silti. Tiedostan, että aina on jotakin, mitä haluaa itsessään muuttaa (kun mikään ei riitä), ja sen takia tiedän myös, että vaikka pääsen tavoitteeseeni, sitten tulee jokin toinen tavoite ja onnellisuuden tavoittelu sitä kautta. Mutta summa summarum, todennäköisesti tavoitepainossani olisin jonkin verran terveempi ja löytäisin helpommin vaatteita, joten kyllä.
 
5. Onko sinulla haaveita joita et uskalla toteuttaa? miksi et?

Hmm... Mulla tuntuu, ettei ole uskaltamisesta kiinni... Voihan se olla, että jossain sisimmässäni pelkään (mitä ikinä lieneekään) sitä, että en onnistukaan jossain asiassa, ja sen takia en toteuta sitä, tai etten tule saamaan sitä mistä haaveilen. Tällä hetkellä varmaan lapsi ja omakotitalo valahtaa tähän kategoriaan, vaikka kyllä uskallan kun sen aika koittaa.. (pelkoja kyllä tulee kohtaamaan..)
 
6. Millä herkuttelet?

Vaihtelee, välillä irtokarkkeja, välillä suklaata ja joskus leivonnaisia tms. Yleisimmin menee suklaa/karkki-linjalle herkkujen valinnassa... 
 
7. Mistä saat energiaa, mikä on ihanaa?

Oma edistyminen... Liikunnasta tulee euforinen ja hyvä olo... Ystäväni. Perhe. Lemmikit... 
 
8. Pelkäätkö hammaslääkäriä?

No en nyt pelkää, mutten kyllä tykkääkään.
 
9. Vinkkisi painonpudotukseen?

Ota painonpudotuksesta itsellesi harrastus. Tee se oikeista syistä (ei vain siksi, että joku sanoo, että on pakko...). Hyväksy itsesi, mutta tiedosta se, että voit tehdä asialle jotain. Vain sinä itse. Ei kukaan muu.

Ruokavalio! Vinkkinä siihen on se, että tarkista oikeasti kuinka paljon sitä tulee syötyä. Punnitse ja laske. Sillä saat näkökulman siihen, mitä sitä tuleekaan syötyä. Älä tingi liiaksi kaikkea rasvattomaksi, vaan "hyviä" rasvoja oikeasti tulisi ruokavalion sisältää. SYÖ. Älä kärsi nälän kanssa. Syö monipuolisesti. Kasviksia, runsaasti! Tee siitä itsellesi oma juttu, älä tunge kurkustasi alas selleriä kilokaupalla yökkäillen. 

Liikunta! Liikunnan osuus painonpudotuksessa on 20%. Kyllä, niin vähän. Mutta - liikunnasta on todella paljon hyötyä muutenkin. Etsi, kokeile eri lajeja. Tee vain sitä, mikä tuntuu kivalta (okei, joskus liikunta ajatuksenakaan ei tunnu kivalta), koska sitä tulee tehtyä enemmän. Jos vihaat juoksua - älä juokse. Jos pidät kävelystä - kävele. Jokainen askel, jokainen pienikin liike jonka teet, siitä on hyötyä - enemmän kuin paikoillaan olosta. On hyvä tietty asettaa tavoitteita. Lähde liikkeelle vaikkei huvittaisi. Liikunta tuo hyvää oloa mukanaan. Koita löytää laji, joka on helpoin ja mukavin sulle itselle. Turha sinne salille on naama irvessä mennä äkeltämään jos sitä vihaa. Se ei tule jäämään tavaksi - joten hyöty on +/- 0!

Uni! Kun nukut tarpeeksi, jaksat liikkua ja syödä paremmin. Jaksat ylipäätään. Itse olen huomannut että univaje aiheuttaa myös makeanhimoa, ihan kuin kroppa koittaisi saada energiaa tuplaten jos on nukkunut huonosti. Plus tietty on tehty tutkimuksia siitä, kuinka liian vähäinen uni lihottaa...

10. Onko sinulla esikuvaa/esikuvia? kuka?

Mieleeni tulee erityiset ihmiset, he jotka ovat onnistuneet, jotka jaksavat tehdä alamäistä huolimatta. Täytyy siis myöntää, että esikuvinani pidän teitä muita bloggaajia, jotka kerrotte oman projektinne edistymisestä ja onnistumisista (sekä huonoista hetkistä). 
 
11. Mitä odotat seuraavalta vuodelta? 

Vuosi tästä eteenpäin. Siihen tullee mahtumaan jos mitäkin, mutta toivon mukaan onnistumista painonpudotuksessa... Shoppailureissua normaalikokoisten vaateosastolla... Häiden suunnittelua...

Haastan mukaan: 
Mirkkumirkku Päivä kerrallaan, kilo kerrallaan
Ellu Luopumisen tuskaa
mirzu pienempi minä
Pöllö Isosta pöllöstä pienemmäksi pöllöksi
Pinkki pingu Pinkin pingun blogi
Mrs J. Viiden vuoden projekti
Tuulenkosija Fine piece of mind
JoAnn Tyttö, sinä olet läski!
Hepa Endorfiinista voimaa
Punakka ja tanakka Punakka ja tanakka
Saaga Saagan elämä on...


Mun kysymykset haastetuille
1. Mitä teet silloin kun oikein potuttaa? 
2. Mitä luulet, mikä on suurin kompastuskivi projektissasi johon voit törmätä?
3. Mikä saisi sinut luovuttamaan projektissasi?
4. Onko sinulla joku tuttu/ystävä/perheenjäsen, joka ei usko projektiisi/tue sinua?
5. Missä näet itsesi 5 vuoden päästä?
6. Oletko lukenut paljonkin painonhallintaan/terveyteen/liikuntaan/ruokavalioon liittyvää kirjallisuutta/lehtiä? Mitä suosittelet?
7. Mistä sait motivaatiosi projektin aloittamiseen?
8. Mikä saa sinut todella vihaiseksi?
9. Mitä asioita arvostat ihmisissä?
10. Jos saisit päättää ihan mitä vaan, missä haluaisit asua ja miten?
11. Onko sinulla ollut jonkinlaisia repsahduksia projektissasi, miten selvisit niistä?

8 kommenttia:

  1. Haasteeseen vastattu, kiitos vielä kerran, tätä oli hauska täytellä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olepas hyvä! ;) Tykkäsin itse kans, olen aina tykännyt täytellä kaikkia kyselyjä ja juttuja muutenkin :D

      Poista
  2. Kiitos haasteesta! :) otan työn alle.

    VastaaPoista
  3. Kiitos haasteesta! Koitan toteuttaa sen parin päivän sisään :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsellä meni aikaa tuon tekemiseen jonkin verran - omaan tahtiin! ;)
      Ole hyvä :)

      Poista
  4. Yritän vastata haasteeseen mahdollisimman pian! Kiitos :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! Noissa haasteissa on se kiva puoli, että noitten kysymysten kautta sitä tutustuu itseensä vielä enemmän ja sitten saa vähän lukea muistakin ihmisistä asioita ;)

      Poista

Jätä sananen - oli se sitten risuja taikka ruusuja! Vinkit, ehdotukset ja neuvot otetaan vastaan ilomielin! Jos on jotain kysyttävää, kysy! :)