Sivut

lauantai 15. kesäkuuta 2013

Haasteet!

Haasteita on nyt punnittu ja mietitty urakalla. Ajatuksena on päälimmäisenä se, että saan jotain muuta ajateltavaa pelkän "laihduttamisen" sijaan. Josko niiden haasteiden myötä jopa tulisi jokunen kilo pudotetuksikin. Se nyt ei kuitenkaan tässä kesähaasteryppäässäni ole mikään päätavoite, lähtee jos on lähteäkseen. Olishan se kiva tavoitella kesän loppuun mennessä alle sataa, ja olenkin onnellinen mikäli se toteutuu. Mutta en halua lannistua, joten se ei ole se päälimmäisin tavoite. Päälimmäisi tavoite onkin nyt sitten se, että nautin kesästä ja toteutan erinäisiä minihaasteita isojen lisäksi.

Isot, koko kesän kestävät haasteet:
1.  Vähintään 10 000 askelta päivässä
Tämä on se vanha iänikuinen jota olen jo alusta asti yrittänyt, mutta nyt sen tavoittelussa on ollut tauko, mittaristakin on patterit loppu. Laitetaan siis ostoslistalle! 
2. Vähintään 100km kuukaudessa
Kävellen, juosten, pyöräillen... Tarkoittaen noin 25km viikossa. 10 000 askelta per päivä ja tämä on jo aika hyvin saavutettu.
3. Ruokapäiväkirjan pito
Tähän liittyy myös yksi ns. Pienemmistä haasteista, mutta ideana on lähinnä se, että pidän ruokapäiväkirjaa kalorien kera, sillä viimeksi näin tehdessäni, pudotin kiloja. Tulee tiedostettua, mitä sitä suuhunsa laittaa paljon paremmin.
4. Liikuntapäiväkirjan pito
Kun pidän kirjaa myös liikkumisistani, tulee sekin paremmin tiedostettua, jolloin se on apuna tässä projektin ylläpitämisessä.
5. Blogiaktiivisuus
Pyrin kirjoittamaan haasteita huomioonottamatta vähintään kolmasti viikossa, tulee pysyttyä paremmin oman edistymisen perässä ja ennenkin huomasin, että se auttoi mua jaksamaan paremmin.

Viikkohaasteet

1. Viikko:
Ruokapäiväkirjani kuvin
Pidän ruokapäiväkirjaa kuvin viikon verran, muutamatta tässä nyt mitään. Sen jälkeen kun haasteissa on päästy eteenpäin, pidän toisen viikon ajan ruokapäiväkirjaa kuvin muutoksista joita mahdollisesti tulee.
Uudet lajit
Kokeilen mahdollisimman montaa ryhmäliikuntatuntia ja arvostelen ne tänne blogiin, plus tietty sykemittarin tiedot kuluneesta tunnista.

2. Viikko:
Karppauskokeilu
Kokeilen karppausta viikon verran, nähdäkseni ja kokeakseni miten sellainen toimii. Ja miltä se itselle tuntuu. 
Kuntosaliviikko
Viikko, jona käyn mahdollisimman monta kertaa kuntosalilla kokeilemassa erilaisia laitteita ja tehdä ns. Monijakoista ohjelmaa pitäen kirjaa millä painoilla jne... 

3. Viikko
Kasvisviikko
Kokeilen elää viikon pääpainoisesti kasvisruokavaliota noudattaen. Täysin vegaania en taida kokeilla, munat ja maitotuotteet on liian hyviä, mutta mennään viikko ilman lihaa.
Luontopolkuviikko
Viikko, jolloin käyn mahdollisimman monella kuontopolulla vaeltamassa ja nauttimassa luonnosta. Kuvin ja sportstrackerin reittitiedoin kuvaan ja kerron vaelluksestani.

4. Viikko
Tähän melkein toivoisinkin sitten teiltä ideoita, millaists ruokavaliojuttua ja millaista liikuntajuttua haluaisit suositella/että kokeilisin ja kertoisin siitä kokemukseni? 


Minihaasteet:

HEINÄKUU
Kyykkyhaaste, yhteensä 3295 kyykkyä... Hirvitys! Onko kellään tarkempaa tietoa kuinka nää kannattaa jaotella vai kerrallako kaikki? :D

ELOKUU
Punnerrushaaste

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä sananen - oli se sitten risuja taikka ruusuja! Vinkit, ehdotukset ja neuvot otetaan vastaan ilomielin! Jos on jotain kysyttävää, kysy! :)