Sivut

tiistai 18. kesäkuuta 2013

1. Ruokahaaste; Tiistai

Whoopii se olis sitten toinen päivä seitsemän päivän työputkesta takana... Heräsin aamulla siihen, että pentu tuli tönttimään mua naamaan, kello oli viisi. Iloisen onnellisena käperryin takaisin peiton alle, kunnes havahduin monen monen herätyskellon soiton jälkeen siihen, että kello olikin jo puoli seitsemän. Sitten haipakkaa pukemaan ja aamiaista syömään. 

Sama aamiainen tänään kuin eilenkin, valitettavasti olen vanhoihin tapoihin kangertuja mitä tulee aamiaiseen... Eli kaloreita 334.

Töissä lounaana nyt tänään oli samankaltainen salaatti kuin eilen, lisänä vain hieman mozzarellaa ja rucolaa. Kaloreita todennäköisesti enemmän kuin eilisessä, vaikka pihistelinkin hieman tuon leipäjuuston kanssa. En tosin nyt osaa muuta kuin arvioida tässä olevan varmaan semmoiset 400kcal. 

Töistä lähtiessä mutustin elovena välipalakeksin hunaja-kaura. Kaloreita 130kcal, ja voin sanoa, etten niin paljon pidä tästä kuin mitä tykkäsin tumma-suklaaversiosta. 

Kotiin päästessä kuitenkin nälkä oli niin kova, että oli aivan pakko syödä kaksi keitettyä kananmunaa. Ja viili. Viili tosin ei kerennyt kuvaan asti. Jos nyt tarkastelen siis tätä syömistä, niin ehkä tuo salaatti ja sen kalorit on hieman yliarvioidut? Koska jos söisin päivän aikana hyvin, ei kävisi näin:

Arvatkaa kuinka hävettää nyt. Olo oli sinne lähtiessä aivan mielettömän kamalan väsynyt ja saamaton, joten siis en ihmettele H:n valintaa pyytää lähteä syömään ulkosalle. Ehkä mun täytyis nyt vain asennoitua asiaan niin, että okei, tuli syötyä ja se oli hyvää (voi taivas, kuinka hyvää), joten miksi kokea siitä syyllisyyttä? Ehkä turhan syyllisyyden kokeminen vain tekee tästä vaikeampaa, jos otan sen ennemmin niin, et nyt kävi näin ja antaa olla - mennään eteenpäin vaan miettimättä liikaa ja morkkistelematta, saatan joskus tuntea oloni normaalimmaksi syömisteni kanssa. Saatte nyt luvan haukkua mut maan rakoon, jos haluatte. Yhdestä asiasta olen ylpeä: uskalsin tämän teille paljastaa. Ehkä tämä on askel siihen että voin hyväksyä vihdoin itseni, mielitekoni ja haluni osana elämää, eikä minään elämää suurempana ja kauheampana kamalana asiana. 
Puolikas lähti H:n mukaan töihin.

Iltapalaksi juon lasin vettä. Se saa nyt riittää. 



6 kommenttia:

  1. Mutta hei: pitsassa ei oikeestaan oo kuin noin 900-1000 kcal! syön ite lähes päivittäin.. oon pitseriassa töissä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tottahan tuokin ;) ei nyt ihan överiksi todennäköisesti mene vaikka joskus pizzan syökin... :) no sit ei oo ihme jos tulee syötyä pizzaa jos työssään niitä pyörittelee ;) mikä on sun lemppari? Mä kokeilin tällä kertaa pekoni, punasipuli, kananmuna, ananas pizzaa :3

      Poista
    2. kinkku,herkkusieni,tonnikala katkarapu. Nykyään vielä jalapenot päälle, namnam<3
      ite en oo tota kananmunapitsaa uskaltanut koklata:D

      Poista
    3. Kuulostaa oikein hyvältä tuokin! Vaihteletko täytteitä, vai tyydytkö siihen yhteen täydelliseen? Itse kangistuin joskus kana, ananas, katkarapu, herkkusieneen, mutta nyt on tullut kokeiltua jotain uuttakin :D Yhdessä lähipizzeriassa saisi pizzaan persikkaa... Sitä en tiedä uskallanko kokeilla, banaanipizzan söin joskus ruotsissa pienempänä, ja se oli aika mielenkiintoinen, jopa hyväkin :D
      Toi kananmuna on kyllä hyvää, mutta tosiaan varmaan tietää sen, ettei siitä sen kummemmin makua siihen tule, mutta on ainakin varmaan parempi vaihtoehto kuin vaikka tuplajuusto ;)

      Poista
  2. Ei se maailma onneks pizzaan kaadu, hyvä olisikin opetella tuntematta joka ikinen kerta huonoa omaatuntoa jos jotain herkkuja syö. Kyllä niistä herkuista pitää osata nautta. ;) Itse söin tänään tacosipsejä kaikenmaailman kastikkeiden ja broilerisuikaleiden kerta. Muttahei, oon flunssassa eikä muu ruoka maistunut, eikös se ole hyvä tekosyy? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No flunssa on aina hyvä tekosyy ;) eihän se maailma tosiaan kaadu tuohon pizzaan, vaikka nyt kuinkakin uhosin sitä, että nyt syödään sit hyvin ja kunnolla xP patrick borgin blogia jälleen selanneena sitä rupes miettimään että mun asenne ruokaa ja herkkuja kohtaan on ehkä hieman vääristynyt nyt joten ehkä on ihan hyväkin että tiedostaa sen, että hävettää mutta kuitenkin yrittää sitten hyvällä omallatunnolla silloin tällöin pizzaakin syödä, koska se nyt vaan on normaalia. Muu kokonaisuus on pientä hienosäätöä vaille melko hyvä, joten sinne kyllä väliin mahtuu joskus pizzaakin. Kun ei ole sitä 11000kcal joka päivä, vaan silloin tällöin. Ja jos nyt tosissaan miettii niin eihän mun päivän kalorit liiaksi asti yli paukkuneetkaan!

      Poista

Jätä sananen - oli se sitten risuja taikka ruusuja! Vinkit, ehdotukset ja neuvot otetaan vastaan ilomielin! Jos on jotain kysyttävää, kysy! :)