Sivut

keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Muutokset osaksi elämää

Aamulla kampeuduin jälleen ylös viiden aikaan. Taisin olla kuin persaukselle ammuttu karhu, kun mies innoissaan höpisi uudesta puhelimestaan aamupalalla. Onneksi koiran kanssa lenkillä ollessa sitä piristyi.

Harjoittelua on jäljellä enää tämän päivän jälkeen kaksi päivää. Sitten koittaa viikon vapaus! Ennen seuraavaa... Oon kyllä nauttinu olla täällä harjoittelussa. Vähän välillä aika käy pitkäksi kun ei kliinisen hoitotyön hommia ole paljoa, mutta se o pieni haitta paikassa, jossa viihtyy.

Eilen jaksoin lähteä töiden jälkeen uimaan, vaikka olikin olo, ettei jaksaisi. Tänään yritän myös mennä uiskentelemaan, kun kerta on vielä lyhyempi päiväkin.

Pari palaa tummaa suklaata napostelin illalla kävelylenkin jälkeen. Oon tehny niin, että olen ostanut ohuen appelsiinitummasuklaalevyn ja pilkkonut sen pieniin palasiin, ja kun makeanhimo iskee, otan palan tai kaksi. Päivittäinkin jos olo on sellainen, niin pieni määrä suklaata tuskin torpedoi laihdutusta millään tavalla. Ja näin sallien tuskin tulee isompia repsahtamisia ainakaan itselle. "Saa käyttää"; Kuten Samppa Linna sanoisi.

Tuntuu, että ruokavaliomuutokset alkavat pikkuhiljaa jymähtää. Se ei enää ole vaikeaa miettiä mitä söisi, helpompi tehdä valintoja terveellisempään sitä kummemmin miettimättä. Myöskin liikunta tuntuu pikkuhiljaa tulevan osaksi elämää pysyvästi, aamulenkeille lähtö on enemmä itsestäänselvyys kuin valintakysymys. Olen ottanut asenteen, että joka päivä teen valinnat uudelleen ja uudelleen edistääkseni terveyttäni ja laihdutusta, sen kummemmin suunnittelematta etukäteen koko viikkoa. Jokainen päivä on uusi, ja vihdoinkin tuntuu, että osaan ottaa tarvittavat asiat "päivä kerrallaan", mikä on mun entisen toiminnan vastaista.

Mutta, päivän positiivista mieltä luova asia! Jouduin eilen kirentämään sykevyötä uimaan mennessä, ja aamulla rintaliivien hakaset piti laittaa kahta pykälää kireämmälle! Housuissakin tuntuu löystymistä. H nappasi housujen takamuksesta aamulla ja kysyi, että onko muka näin paljon pylly pienentyny kun housut rupee näyttämään isoilta! Hän tosin mainitsi ettei muuten vielä muutosta näkisi, kai kun joka päivä nähdään niin ei se niin näykään hänen silmiinsä. Mutta kyllä tällä tyylillä vielä tavoitteisiin päästään!

1 kommentti:

Jätä sananen - oli se sitten risuja taikka ruusuja! Vinkit, ehdotukset ja neuvot otetaan vastaan ilomielin! Jos on jotain kysyttävää, kysy! :)