Sivut

sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Flunssa - the motivaationtappaja

Oi hitsi vieköön, flunssa ei kyllä nyt tullut parhaaseen mahdolliseen väliin... Sovittiin kaverin kanssa, että hän kuitenkin tulee kyläilemään, tosin mitään kunnon liikuntaa kuten suunniteltiin tuskin tulee harrastettua...

Tiesittekö, että jos flunssa kestää viikon, se vie 25% kestävyyskunnosta, ja jos oireet on kestäneet viikon, tulis viikko oireiden häipymisen jälkeen harrastaa vain kevyttä liikuntaa? Ja että elimistön täydellinen toipuminen flunssasta kestääkin melkein pari kuukautta. Sanotaanko vaikka näin että voihan perhonen! Täytyy nyt vaan koittaa mennä kevyemmin liikunnan suhteen vaikka mieli tekis liikkua, ettei vaan iske sitten sydänlihastulehdusta tai sepsistä tms. Flunssan kestokin pitenee jos sitä lähtee liian kovilla tehoilla kipeänä liikkumaan. Yksi iso syy levätä siis. Tosin kevyt liikunta, kun lihassäryt tai kuume on poistuneet tekee ihan hyvää. Eli ei liiallista vuodelepoakaan!

Vähän potuttaa, että perjantaina kuitenkin huonosta olosta huolimatta menin uimaan. Puolen tunnin uimisesta ei meinannut tulla mitään, huomasin sykkeen nousevan pilviin jos vedin normaalilla tahdilla. Otin rauhallisesti, mutta toisaalta parempi valinta olis ollu jättää menemättä. Tosin nautinnon toi se, että kun törsäsin vedenkestävään mp3-soittimeen, kuuntelin musiikkia uidessani. Ihanaa!

Eilisen vietin täysin vuodelevossa, tuli nukuttua niin paljon, ettei varmaan ole pariin vuoteen tullutkaan näin paljon unta vedeltyä. Onneks mulla on ihana mies:
Se kävi kaupassa, siivosi (jopa wc:t!!) ja teki ruokaa ja muutenkin huolehti siitä, että lepään ja juon sekä syön. Oli ostanut kalaa kaupasta ihan koska tiesi sen olevan lemppariani, ja syötiin eilen sitten lohisalaattia. Nom!

Selkä on kipeä kaikesta makaamisesta, pää täynnä räkää ja särkyäkin havaittavissa. Loistava lomanaloitus! Näinhän se tunnollinen opiskelija tekee, sairastaa vapaalla. Tosin hyvä vaan että flunssa tuli tähän väliin, seuraava harjoittelu alkaa viikon päästä, ja harjoittelusta kun ei vaan noin vaan ollakaan pois. Varsinkaan kun paikka johon menen, on ns viikko-osasto, joten ei ole mahdollista korvata viikonloppuisin!
Kouluhan tämän takana on - ennen sai sairaslomaa olla 1-3pv ilman että täytyi korvata, mutta nyt, jokainen minuutti pitäisi tehdä sisään minkä on pois. Se on harjoittelupaikasta kiinni, antavatko he "vapauksia" vaiko eivät, edellisessä parissa paikassani oltiin reiluja ja en joutunut istumaan tyhjänpanttina työpäivän viimeistä tuntia jolloin tekemistä ei yksinkertaisesti ole. Saa nähdä millainen paikka tulee seuraava olemaan.

Vein perjantaina mokkapaloja harjoittelupaikkaan, tein täysin laktoosittomia ohjaajani vuoksi - hän on ainoa joka ei olisi niitä voinut syödä jos olisin tehnyt normaalin reseptin mukaan. Niistä pidettiin paljon, katosivat päivän aikana kaikki! Onneksi ei jäänyt kotiinkaan kovin montaa leivosta, vaikka niitäkin tosin tässä kipeänä ollessa tuli nyt sitten syötyä pari kappaletta.

Kävin lauantaina vaakalla, vaikka olo on turvonnut, sehän näyttikin 109,6 eli vain 200g pudotus. Luulen, että flunssassa kroppa kerää nesteitä eri tavalla, joten parin viikon päästä ehkä sitten näkyy jotain suurempaa pudotusta. Aikamoinen motivaationtappaja tämmöinen flunssa. Ei pääse liikkumaan, ruokahalu on kehno, ja painokaan ei putoa. Olo vetämätön ja kehno, yritä siinä sitten ajatella positiivisia asioita! No, ei tämä lopullista onneks olekaan, menis vaan pian ohi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä sananen - oli se sitten risuja taikka ruusuja! Vinkit, ehdotukset ja neuvot otetaan vastaan ilomielin! Jos on jotain kysyttävää, kysy! :)