Sivut

tiistai 26. maaliskuuta 2013

Back to school...

Mä niin odotin tätä. Vihdoinkin koulunpenkille takaisin!

Kulttuurishokki. Nyt sitä sitten vain istutaan paikoillaan ja kuunnellaan, kun opettaja luennoi. Kirjoittaa mitään ei kannata - kaikki löytyy sähköisestä järjestelmästä. Tajusin taas sen, että mulla pitää olla käsillä jotain tekemistä tai revin kaikki kynsinauhat rikki alta aikayksikön. Tai no... Ne on jo rikki.

Viikonlopun aikana kerkesin miettimään ja punnitsemaan vaihtoehtoja; syönkö koulun lounaan, joka maksaa 2,20€ vai vienkö oman lounaan mukanani ja maksan siitä n. 3€/vko? Valinta oli helppo. Koulun bunkkerissa on jääkaappi ja mikro - joten ei mitään estettä siihen, ettenkö voisi ottaa lounasta mukaani. Loistavaa! Tällä viikolla on vuorossa tuorehernelimekookoskeitto. Siis jumankekka, kuinka se onkaan hyvää!

Maanantaina en jaksanut tehdä mitään - olin väsynyt, niin väsynyt. Pää särki kuin lekalla olis lyöty. Syytän tästä koulun luokkien huonoa ilmastointia. Tänään sentään olen jaksanut siivota, vaihtaa lakanat ja kävin vielä äsken 2,5km lenkillä. Aurinko on taas tehnyt työtään, lumet sulaneet hurjaa vauhtia ja se näkyy kävelyteillä. Joko ne on täysin sulat, tai sitten ne on ihan peilijäässä kun erehtyy menemään auringon laskemisen jälkeen ulos... Voi kevät, tule jo!

Kiitos lukkarintekijöille, huomenna vapaapäivä - mun syntymäpäivä! Ihanaa. Minä 22v. Hui helkkari.

H vielä vääntää kiireen vilkkaa kakkua mulle huomiseksi, ennenkuin lähtee yöksi töihin.
Osti se mulle muumilimpparin, jonka voin korkata sitten, kun vuorokausi vaihtuu ja juttelemme parhaan ystäväni A:n kanssa puhelimessa - onhan meillä sitten yhteistä taivalta takana se 22v. Syntymästämme asti kuin paita ja perse.

3 kommenttia:

  1. Just muuten yks mun kaveri sanoi tänään tehneensä pakasteherneistä keittoo ja kehu kuinka hyvää tuli. Pitäis itekin tehdä. En oo koskaan tehnyt hernekeittoo.

    Hyvää synttäriä! Onko juhlia tiedossa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on muuten oikeasti tosi hyvää!

      400g pakasteherneitä
      1 purjo
      1-2 valkosipulin kynttä
      vettä keittämiseen
      (mausteita oman maun mukaan)
      2-4dl ruokakermaa (itse käytin kookoslimekermaa tällä kertaa,nom!)

      Ja jos ei käytä makukermaa, suosittelen ehdottomasti sitä, että tekee maustamattomasta jogurtista ja yrtistä (sitruunamelissa taikka ruohosipuli tms) semmoisen töhnän, jolla sitten koristelee keiton. Namia!

      kiitoksia! Juhlaa on sen verran, että H leipoi kakun ja sitten H:n vanhemmat tulevat kyläilemään todennäköisesti huomenna. Muuta ei oikeastaan - en ole kovinkaan juhlahumu-ihminen. :D
      Saapas nähdä mitä H on keksinyt synttärilahjaksi, kertoo jo ostaneensa kolme lahjaa! iiks! :D

      Poista
    2. Aijoo, ja sit tietty unohtu:

      Pilkkoo eka purjon ja sitten paistelee sitä ja valkosipulia kattilassa öljyssä hetken ennen kun lisää veden ja herneet, ja sitten keittää 10min ja sauvasekoittimella soseeksi. :D

      Poista

Jätä sananen - oli se sitten risuja taikka ruusuja! Vinkit, ehdotukset ja neuvot otetaan vastaan ilomielin! Jos on jotain kysyttävää, kysy! :)