Sivut

sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Tämän joulun sääntö: kohtuus kaikessa!

Vaaka näytti lauantaina 111,1 kg, ja tänään 111,4! Tiedän, ei saisi joka päivä vaakalla käydä, mutta kyllä mieltä lämmitti eilinen lukema! Ja yhä pysyn oikeilla raiteilla syömisen suhteen, vaikka tietenkin lähestyvä joulu tekee sen, että herkkuja ilmestyy (lue: teen itse) ovista ja ikkunoista. Aterioiden aikavälit pysyvät suht tasaisina, mistä olen tyytyväinen, sillä ennen saatoin syödä koska vain ihan mitä sattuu ja luulla, että tää on ihan hyvä näinkin. Päivittäin saadut kalorit ovat 1500-1700 hujakoilla, eikä ole kyllä nälkää tarvinnut nähdä. 

H:n kanssa mennään huomenna hänen vanhempiensa luokse jouluaterialle ja availemaan lahjoja (H meinasi kuitenkin jättää minulle ostamansa lahjat kotiin, jotta saisi katsella kun avaan lahjojani). Omia vanhempiani olen nähnyt viimeksi isänpäivänä, ikävä on kova. Onneksi heitä käydään katsomassa myös loppuviikosta!

H totesikin aamulla, että huomenna saan kyllä jättää kalorien laskemisen sikseen. Totta, pitäisi sitä välillä antaa itselleen päivä, jolloin ei tarvitse niin paljoa miettiä mitä suuhunsa pistää. Kyllä se uuteen totuttelu antaa eväänsä siihen, miten huomenna kannattais syödä. Sanotaan vaikka karkeasti niin, että neljän joulutortun sijaan syö yhden tai yhden kokonaisen maksalaatikon sijaan vain puolet - lisänä salaattia taikka rosollia tms. En nyt ainakaan rupea karttamaan erikseen herkkuja vaan syön ja kohtuudella. Saa nähdä muistanko tuon oman pienokaisen ohjeeni vielä huomenna!

Joulukuusi pystytettiin eilen joulusiivouksen jälkeen ja odotin kauhulla tätä aamua. Nääs, nuo kaksi ihanaista kisuliani olivat heti tutkimassa kuusta, ja toinen jo pureskelemassa muovikuusen oksia! Joulukuusi on pystyssä yhä, toivotaan vielä, että lahjanarut pakettien päällä saisivat olla rauhassa.

Olen paketoinut tänään viimeisiä lahjoja, sain H:n siskolle lahjaksi suunnittelemani lapaset valmiiksi pari tuntia sitten. Mun sormessa on ihan hankauma puikoista, oon kutonut kymmenet villasukat, pipon, ja kahdet lapaset pelkästään joulukuun aikana. Vielä kudon äidilleni sukat (isän toisen sukan, joka on tossa vieressä kesken) ja sitten jos sais aikaiseks itselleenkin jotain!

Taidanpa painella pipareita paistelemaan, eilen leivottu taikina varmaan jo tarpeeksi jämähtänyt.

Hyvää ja Onnellista Joulua kaikille! Nauttikaa lumisesta ja kauniista joulusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä sananen - oli se sitten risuja taikka ruusuja! Vinkit, ehdotukset ja neuvot otetaan vastaan ilomielin! Jos on jotain kysyttävää, kysy! :)