Sivut

perjantai 21. joulukuuta 2012

Ensimmäisen viikon jälkeen...

Ensimmäinen viikko takana! Tuntuu, että tällä viikolla oikeasti aloin ymmärtämään, kuinka isossa osassa ravitsemus on tässä leikissä. Joskus aiemmin yrittäessäni laihduttaa, olen aina tehnyt tiukat viikkoruokalistat ja lisäillyt ihan ihmeellisiä ruokia ja välipaloja ruokavalioon... Ajattelematta määriä, ajattelematta kaloreita. Ymmärtämättä ruuan ravintosisältöä. Nyt kun sitä alkaa ymmärtämään, ehkä pikkuhiljaa saa ruokavalion oikeasti koostettua loppupeleissä terveelliseksi, runsaahkoksi ja vielä kaupanpäällisiksi; painoa pudottavaksi.

Liikuntaakin on tullut lisättyä ohjelmaan viikon aikana; kuntopyörällä sotkemista, kävelyä ja zumbaa. Vielä joskus löydän sen, mikä sopii parhaiten itselle, ja myöskin parhaiten sopivan rytmin. Aiemmin olen tehnyt tarkkojen ruokalistojen lisäksi tarkat liikuntalistat, mitä liikuntaa, kuinka paljon ja koska... Ei toiminut sellainen ei, turhautui heti ensimmäisen päivän jälkeen, että enhän mä jaksa tällaista. Olin liian ehdoton ja siksi koin olevani täysin epäonnistunut.

Kuitenkin, nyt on viikko mennyt ja aamulla astuin jännittäen vaa'alle. Onko se paino mennyt mihinkään suuntaan, eihän vaan ole noussut? Paino näytti lukua 111,9! Mietin hetken ja tajusin, että on se puolenkin kilon pudotus jo suunta alaspäin. Nyt jälleen hetken luulen ja kuvittelen tosissani että tää oikeasti onnistuu ja mä joskus olisin oikeasti normaalipainossani, ainakin seuraavaan punnitukseen asti. "No eikös se paino ylipäätään heittele aika runsaastikin yleensä?" H totesi ja tuntui, että kiva kun yrittää lannistaa, mutta hyväähän se vaan ajatteli, jos kuitenkin ensi viikolla näyttäisi vaaka jotain enemmän...

Kuitenkin totesin, että nyt tämä toimii itselleni näin, pidän yhä ruokapäiväkirjaa ja lasken kaloreita, koska se saa mut tietoisemmin miettimään valintojani. Liikun, kun siltä tuntuu ja aikaa sille on. (Kuitenkin yritän liikkua sen 3-4krt viikossa eri liikunnoin) Mutta; elämäntapamuutokset eivät jumahda heti, vaan tässä opetellaan nyt täysin uusia elämäntapoja, sitähän se elämäntaparemontti on - oppimista uusiin kuvioihin.

2 kommenttia:

  1. Puoli kiloa viikossa on suositeltu terveellinen pudotustahti. Hyvin siis sulla on mennyt. :)

    Tsemppiä projektiisi!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Se puolikas kilo tuntui kyllä kieltämättä hyvältä, mutta silti se on vain pieni osa siitä mitä pitäisi pudottaa... Ehkä positiivinen ajattelu piristäisi tätä ajattelutapaa myönteisemmäksi :D

    VastaaPoista

Jätä sananen - oli se sitten risuja taikka ruusuja! Vinkit, ehdotukset ja neuvot otetaan vastaan ilomielin! Jos on jotain kysyttävää, kysy! :)