Sivut

tiistai 18. joulukuuta 2012

Hiljaa hyvä tulee

Oon tässä miettinyt omia tavoitteitani... Jotenkin kauhean vaikeaa asettaa itselleen minkäänlaista tavoitetta, koska tuntuu vielä epärealistiselta koko painon putoaminen. Varsinkaan mitään aikarajaa, "vuoden loppuun mennessä -x kiloa", koska en tiedä millä vauhdilla paino putoaisi, putoaako se. Kaikella järjellä sen pitäisi lähteä putoamaan, ja tiedän sen. Millä vauhdilla, kuinka paljon? En tosiaan tiedä. Puhutaan -1kg viikossa olevan ihan hyvä tahti, mutta pystyykö näillä muutoksilla moiseen? Tämän takia siis ensimmäisellä tavoitteella ei ole vielä aikarajaa, ehkä seuraavalle välitavoitteelle osaa sitten asettaa jotain aikarajaakin?

Jos haluaisin päästä BMI:n normaalirajoihin, mun tulis pudottaa n. 40kg, enemmänkin jos en halua olla sillä "lievän ylipainoisuuden" ja "normaalipainon" rajoissa. Olishan se ihan täyttynyt unelma, jos painaisin joku kaunis päivä 60-65kg... Mutta enhän mä voi sellaista tavoitetta itselleni asettaa, se on kuitenkin niin paljon, tulee herkemmin epäonnistunut olo. Jotenkin tuntuu taas sitä korkeamman painon asettaminen tavoitteeksi jotenkin itselleen valehtelulta, jostain kumman syystä. Päätavoitteeksi haluaisin kuitenkin asettaa sen 65kg.

Välitavoitteet? Pakkohan semmoinen on asettaa, tulee joku onnistumisen olo edes. Ehkä jos ensimmäiseksi tavoitteeksi asettaisi sitten sen alle kolminumeroisen luvun, että se alle satanen olis kiva. Kuulostaa ehkä suht realistiselta? Okei, ollaan rehellisiä, ("Here comes the truth") ekalla punnituksella (14.12.12) painoin 112,4kg. Härrenkiesus sentään, kylläpä se kuulostaa isolta...  Kilo viikossa-vauhdilla ehkä olisin kolmen kuukauden päästä alle satakiloinen... Ei pitäis ehkä ajatella niin kaukaista asiaa, mennä vaan se päivä kerrallaan.

1. Tavoite: alle 100kg
2. Tavoite: 95kg
3. Tavoite: 90kg
4. Tavoite: 85kg
5. Tavoite: 80kg
6. Tavoite: 75kg
7. Tavoite: 70kg
Päämäärä 65kg


Noin asetettuna, ei tunnu suurelta hommalta? Jännää. Alleviivasin 4. ja 6. tavoitteen ekan lisäks, koska 85kg painoin viimeksi lukioaikana, silloin voin hyvin ja olin hyvässä kunnossa, siihen olisi aivan ihanaa päästä. 75kg tavoite alleviivattuna siksi, että kutosluokalla muistan painaneeni 75kg (joo, ihanaa... aina ollut pallo), josta terveydenhoitaja sitten napisi mulle, 12-vuotiaalle, että pitäis laihduttaa. 10kg se paino nousi sitten 3-4vuodessa, ei ole kehittyvälle nuorelle kovin paha? Taisi se siinä välissä nousta hieman yli 85, mutta kroppa oli kyllä timmi ja näytin suht hyvältä. Ikuinen unelmani, 65kg sitten on se päämäärä, jota kohti tullaan menemään, vaikka mentäis hitaastikin. Hiljaa hyvä tulee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä sananen - oli se sitten risuja taikka ruusuja! Vinkit, ehdotukset ja neuvot otetaan vastaan ilomielin! Jos on jotain kysyttävää, kysy! :)