Sivut

sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Epätodellisuutta ja ihmetystä

Ei sitä oikeasti uskoisi kuinka paljon on kaloreita siinä mitä tulee suuhun pistettyä... En yhtään ihmettele, miten sitä on oikeasti tullut nämä kaikki pelastusrenkaat. Kuvitellut, että "ei tässä nyt niin paljoa kaloreita ole, jos mä vaan tämän syön niin ei se lihota"... Nyt kun ajattelee, niin joo itseasiassa sillä ruokavaliolla mikä oli, niin jokapäiväinen ylimääräinen kyllä lisää niitä kiloja pidemmällä aikavälillä. Kilot hiipii salakavalasti. Kun katsoin Supersize vs. Superskinny-ohjelmaa, en jostain kumman syystä ihmetellyt miten sitä oikeastaan päästäänkin niihin lähtökuoppiin, missä nämä "Supersize"-kokoiset ihmiset ovat. Ne annoskoot... Se hahmottaminen on itsellekin vielä vaikeaa, mikä sisältää kuinkakin paljon kaloreita ja missä määrässä. Pakkauskoot kasvavat, ja ihmisten hahmotuskyky siitä, mikä on "normaaleissa" rajoissa oleva annos ruokaa, juomaa tms. Kai se täytyy itse kantapään kautta oppia...

Tänään mietin sitä, että ihan oikeastiko se periaate "syö vähemmän kuin kulutat" toimii? Kaikella järjellä, kyllä sen pitäisi. Kun sitä oikein tarkkaan ajattelee, tulee itsellä mieleen se, että ei tää voi olla näin helppoa... Nyt kun on laskenut pari päivää kaiken syömänsä kalorit, totesin, että voin syödä oikeasti hyvin ja terveellisesti, näkemättä nälkää ja jo sillä muka laihtua. Kai sitä on päähän iskostunut joku käsitys siitä, että laihtuminen on kamalan vaikeaa ja vaatii hurjasti työtä. Siitä mulla tulee semmoinen epätodellinen olo, että ei tää onnistu jos oikeasti yritän tätä näin "helpolla". Ei näin helpolla laihduta kaikkea tätä ylipainoa pois millään, ketunmarjat! No, se jää nähtäväksi, koska aion kuitenkin jatkaa näin, vaikka pieni epäluuloisuus yritystä kohtaan on noussut. Eihän laihduttamisessa onnistuis kukaan jos se ei olis just niin yksinkertaista. Sen ymmärtäminen vaan on kiinni omasta itsestä.

Olen koittanut nyt miettiä, mikä olis mulla tavoitteena. Tuntuu epärealistiselta asettaa täsmällistä tavoitetta mihinkään aikaperiodiin, koska ei ole mitään käsitystä siitä, tippuuko se paino vihdoinkin ja kuinka nopeasti ja kuinka paljon... Ehkä parempi olisi asettaa joku tavoite, josko se kilo viikossa mitä kaikki toitottaa, olis hyvä. Saa nähdä josko siihen pääsisi. Ensimmäinen tavoite on painaa alle kolminumeroinen summa vihdoinkin, mutta aikarajaa sille en osaa asettaa, haluan nähdä ensin miten tämä elämäntapamuutos toimii minulle.

Tänään energiavajetta tuli n. 1300kcal, kävin kahdesti kävelyllä H:n kanssa, sekä pyöräilin kuntopyörällä 300kcal edestä. Ja kuitenkin söin ihan hyvin, enkä tänään ollut yhtään nälkäinen. Sen takia aloinkin miettimään miten tämä muka voi olla näin helppoa, et ihan naurettava ajatus, että laihtuisin jos en näe nälkää ja voin hyvin yms. Saas nähdä. Toka päivä pulkassa, ja olen siitä ihan tyytyväinen. Päivä kerrallaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä sananen - oli se sitten risuja taikka ruusuja! Vinkit, ehdotukset ja neuvot otetaan vastaan ilomielin! Jos on jotain kysyttävää, kysy! :)