Sivut

tiistai 17. syyskuuta 2013

Tunnehullunmylly

Nyt on sitten selän tilanteeseen saatu jonkinasteinen selvyys... Sain viime viikolla julkisella puolella lääkäriltä saman mielipiteen ja vahvemmat kipulääkkeet. Kuitenkaan ne kipulääkkeet ei oo täysin auttaneet pitämään kipua hallinnassa, mutta jotain lievistystä kuitenkin on tullut. Välillä on parempi ja välillä huonompi, kuten tänään kun istumisesta koulussa ei tullut mitään ja jouduin seisomaan kaikkien luentojen ajan. Seisten kun kipu on siedettävää.

Eilen kävin magneettikuvauksessa, ja oli sinällään ihan mielenkiintoinen kokemus. Ahdas se putki oli kuin mikäkin, ja kovaa meteliä se piti, mut jostain syystä mua rentoutti se, et oli pakko maata paikoillaan se puolikas tunti jonka kuvaus kesti.

Tänään sitten lääkäri soitti, ja sanotaan että mulla loksahti pahemman kerran suu auki, kun lääkäri totesi, että siellä on lannerangassa kolmessa välilevyssä rappeumaa, sekä tyrä jokaisessa näissä kolmessa. Ei ole kuulemma lääkäri nähnyt vastaavanlaista noin monia muutoksia selässä nuorella ihmisellä kuin mulla on. Eli siis en todellakaan kuvittele kipuja, eikä ole ihmekään että on noinkin kipeä!

Nyt lähinnä pelottaa ja surettaa ja potuttaa. Mietin miten käy mun tulevien harjoittelujen, entä remontin? (tehtiin kaupat viime perjantaina joten asunto on meidän<3) miten käy mun uran? Miten käy lainanmaksujen? Miten käy laihdutuksen kanssa?

Okei, täytyy todeta yksi fakta. Ylipaino on merkittävin tekijä näiden vaivojen aiheuttajana, joten laihduttaminen on se mikä tämän paranemiseen ja ehkäisyyn on yksi apukeino. Joten siis ei ole todellakaan hyvä jäädä tähän ylipainoon, vaikka olo on ollut tähän asti ihan hyvä. Nyt on tarve laihtua vain oman selän terveydenkin vuoksi. Istumatyöllä (eli mulla koulu) on myös osansa tämmöisen vaivan syntyyn. Onneksi sentään en enää tupakoi, joten se ei ole tässä osatekijänä, vaikka olen minä sitä joskus tehnytkin, myönnän. Joten jos sulla on ylipainoa, tupakoit ja teet istumatyötä, huomioi tämä asia ennenkuin tilanne on tällainen...

Huomenna menen lääkärille kuulemaan miten tässä asiassa edetään. Leikkaus tuskin on ensimmäinen vaihtoehto, mutta voi olla että se on edessä. Nyt en tiedä miten päin pitäis olla, pelottaa suututtaa ja surettaa, mutta ehkä se tilanne tästä selkiytyy, niin kuin asioilla on aina tapana järjestyä.

5 kommenttia:

  1. Toivottavasti lääkärillä on hyviä konsteja miten selkäsi saataisiin taas mahdollisimman hyvään kuntoon :)

    VastaaPoista
  2. Voi, että. :( Tervehtymistä ja voimia!

    VastaaPoista
  3. No hö :( eiköhän ne asiat kuitenkin selkene ku alkujärkytyksestä pääset yli! Tsemppiä!

    VastaaPoista
  4. Voi ei! Voin kuvitella tunnnemyrskyn joka tuosta uutisesta nousi! Mutta eipä siinä enää voi taakse paljoa katsoa (tai ei se auta) vaan pyrkiä eteenpäin. Toivottavasti sait hyvän lääkärin ja selkäsi kuntoon!

    VastaaPoista
  5. Kiitoksia paljon kaikille... Tässä on nyt ollut jonkun verran totuttelua ja sopeutumista ajatukseen. Istuminen on välillä tuskaa, koulu kärsii ja seisominenkin tunneilla on epämukavaa.
    Yritetään nyt vaan jaksaa, kiitos tsempeistä! Kiitos että joku on tässä mukana mun kanssa.

    VastaaPoista

Jätä sananen - oli se sitten risuja taikka ruusuja! Vinkit, ehdotukset ja neuvot otetaan vastaan ilomielin! Jos on jotain kysyttävää, kysy! :)