Sivut

keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Kun maailma sumenee, ilonaihe on se pienikin...

Ostin viikonloppuna raskaustestin varmistaakseni, että väsymys ei johdu raskaudesta, kun pillereiden kanssa punainen ferrari on ollut karkuteillä jonkin aikaa. Noh, hätä ei ollut sennäköinen ja testi näytti negatiivista. Johan minä sen tiesin, mutta halusin olla varma. Ettei sitten katsota kätilöksi opiskelevaa nuivasti kun tuleekin ylläripylläri tieto raskaudesta. Tällä kertaa ei, ja kyllä se sinällään harmittaa vaikkei nyt vielä tunnukaan siltä että oikea aika lapsen hankkimiselle olisi.

Lupasin itselleni sen, että jos väsymys jatkuu vielä tällä viikolla, ja raskaustesti on negatiivinen, käyn lääkärissä. Tänään istuskelin ihan rauhassa luennolla ja yhtäkkiä tuntui, että maailma pyörii ja sumenee. Sitä kesti sen pienenpienen hetken, vaikka se tuntuikin mulle ikuisuudelta. Pari kertaa aikaisemminkin ollut tuommoinen olo, ja jos vähänkin suuremmin ponnistelen, kylmänhiki ja tuskainen olo valtaa mut ihan kokonaan.
Tein siis päätöksen soittaa siltä istumalta terveyskeskukseen ja onnekseni kävi aivan mieletön tuuri ja sain ajan 45minuutin päähän! Seuraavat ajat olisivat olleet vasta viikkojen päästä. Meikäläinen sitten otti jalat alleen ja lähti kesken päivää lääkäriin.

Lääkäri oli todella ammattitaitoisen oloinen! Kuunteli keuhkot, mittasi verenpaineen ja sitten vielä teki pari neurologista testiä. Määräsi labrakokeita, kilpirauhasarvot, hemoglobiini, paastosokeriarvot ja siihen päälle vielä folaatti, b12-vitamiini ja kolesteroliarvot. Labrakokeista vastauksia ei tietenkään heti saada, joten hän vielä kokeili niskaani ja hartioitani. Melkein lähti taju, kun hän painoi niskaa korvan takaa ja hartioista. Totesi siihen, että mikäli labra-arvoissa ei ole mitään oireita selittävää - syynä niille on todennäköisesti sitten niskajäykkyys. Määräsi sitten sairaslomaa, särkylääkettä, rentouttavaa lääkettä ja kävelylenkkejä. 

Kysyin sitten vielä, että mitä mun kannattaa tehdä kun sunnuntaina on se naisten kymppi. Hän sanoi että olotilan mukaan, mutta suosittelee ennemminkin reipasta kävelytahtia kuin hölkkää. 

Noh, huomenna aamulla sitten labraan, ja ehkä sitä sitten saapi tietää että onko se vain tämä niskajäykkyys vai olisiko sittenkin kyse jostain muusta... 

Ps. Verenpaineeni oli 120/85, joten on ihannearvoissa, ja laskenut siitä mitä se oli aikaisemmin keväällä! Ilonaihe senin pienikin.

4 kommenttia:

  1. Moi. Luin sattumalta sinun postauksen. Toivottavasti vaivoihisi löytyi joku syy! :) Miten voit? Kyselee 6kiloa kevään aikana pudottanut M.

    VastaaPoista
  2. MadH nyt näin anonyymina vastailee kun koneelle en pääse juuri :)

    Kiitos kysymästä! Tällä hetkellä vointi on kehnohko - koko ajan olo kuin olisi just herännyt = pöhnäinen ja tekis vaan mieli kääntää kylkeä ja nukahtaa, lisänä siihen paineentuntuinen päänsärky kokonaisvaltaisesti koko päässä. Hyvä kun silmät auki pysyy... Ja nuo lääkkeet väsyttää vielä enemmän, joten nyt en ole edes voinut ottaa niitä "kuurina" kun muuten nukkuisin varmaan kokoajan...

    Labrassa kävin torstaina aamulla, ja vastaukset saan tietää kun lääkärillä on ensi torstaina soittoaika, joten hetki saadaan odotella. Täytyy vaan jaksaa!

    VastaaPoista
  3. Niinjoo, ja onneksi olkoon pudotuksestasi! :) tsempit jatkoon ja pysymiseen valitulla tiellä! :)

    -MadH

    VastaaPoista
  4. Anonyymi M: Toivottavasti labroista selviää syytä heikkoon oloon. Itselläni on vähän Hb-ollut matala, nyt taas rautakuuria kehiin. Painonpudotus/hallinta jatkuu vielä täällä, vielä olisi tarkoitus pudottaa toiset kuusi kiloa tänä vuonna tai enemmänkin jos onnistuu.. :)

    VastaaPoista

Jätä sananen - oli se sitten risuja taikka ruusuja! Vinkit, ehdotukset ja neuvot otetaan vastaan ilomielin! Jos on jotain kysyttävää, kysy! :)