Sivut

lauantai 1. helmikuuta 2014

Tuostako tavoite?

Keskiviikkona tuli käytyä kuntovalmentajan luona. Hänen mukaansa mulla voisi olla tavoitteena -16kg kesäkuun loppuun mennessä... Mitäpä te siihen sanotte?
Tuntuu hassulta, että nyt pitäisikin valmentajan mukaan asettaa tuollainen tavoite. Alle sadan kilon, kyllä, olisi aivan mieletön muutos ja toivottukin sellainen. Yksinkertaista matikkaa; se tarkottaisi 3,2kg kuukaudessa, joka tekisi noin 0,8kg viikossa pudotusta. Tahti siis ihan jopa melkein "rauhallinen". Silti tuo 16 kiloa tuntuu tavoitteena aivan mielettömän suurelta. 

Käytiin läpi ruokavaliota ensin, perusjuttuja aika ruohonjuuritasolla. Valmentaja korosti, ettei tämä ole mikään ihmedieetti, vaan terveellinen ja monipuolinen ruokavalio, jonka omaksuttuani se on jo elämäntapamuutos.
Kuusi kertaa päivässä. Niin monta kertaa päivässä pitäisi suuhun tunkea jotain. Perusteena se, että pidetään verensokeri tasaisena läpi päivän, ja valmentajan sanoin "varmistetaan ettei sulle tule kertaakaan nälkä kun tätä noudatat". 
Ohjeet hyvin yksinkertaiset, ainakin omaan korvaani. Sain kirjasen, jossa kerrotaan erilaisia ruokavaihtoehtoja eri aterioille, joten se helpottanee kovasti. Mittana käytetään vaa'an sijasta omaa kämmentä ja nyrkkiä. 
Joka aterialla pitäisi olla noin oman kämmenen kokoinen ja paksuinen annos proteiinia, sekä sitten haluttu määrä kasviksia. Päivällisellä nyrkin kokoinen annos hyviä hiilareita, eli tässä siis täysjyväpastaa, -riisiä tai perunaa. Hyvät rasvat, hedelmät, marjat, pähkinät ja rahka. 

Olen nyt noudattanut tuota ruokavaliota kolmisen päivää. Olo on ollut mainio, eikä ole todellakaan tehnyt mieli niitä surullisenkuuluisia hampurilaisia, taikka edes mitään makeaa. Selityksenä yksinkertaisesti se, että kun verensokeri pysyy tasaisena, ei tule tungettua ylimääräistä suuhun. Plus tietty se, että kun ei kerkeä tulemaan kaamea nälkä, ei tule hontattua liikaa kerralla.

Vettä tulisi juoda se kolmisen litraa päivässä. Voihan surku. No ei nyt ehkä surku, mutta se on se mikä on tähän mennessä ollut vaikeinta mulle. Tosin, nyt latasin puhelimeeni applikaation nimeltään Carbodroid, jossa android-ötökän ilme muuttuu sen mukaan iloisemmaksi kun merkkaan juoneeni vettä, tavoitteena se kolme litraa. Muistutuksia pärähtelee parin tunnin välein, jos ei itse muista. Mun mielestä kätevä. Plus, nyt näinä kolmena päivänä olen saavuttanut tavoitteeni! Torstainapa tuli juotua 4litraa vettä... Heti aamulla kun aloitin juomaan vettä, niin illallakin oli vielä jano, niin noinpa se vain täyttyi. Okei, kohtuus kaikessa. Eilen täyttyi tasan kolme litraa. Vaikka onkin pieni juttu, olen siitä ylpeä!

Hyvää viikonloppua kaikille...!



Tämän aamun aamiainen... 
pieni kourallinen sipulihaketta
kolme pallukkaa pakastepinaattia
4tl raejuustoa
3munaa
(pillerit vesilasin rinnalla: omega3-kapseli, magnesiumkapseli sekä D-vitamiininappi)

Täytyy sanoa, että on vieläpä kovin maittava aamiainen! Suosittelen :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä sananen - oli se sitten risuja taikka ruusuja! Vinkit, ehdotukset ja neuvot otetaan vastaan ilomielin! Jos on jotain kysyttävää, kysy! :)