Sivut

sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Crash dieting - pikadieetti testiin...

Nyt on käyty kylpylässä, katsottu sarjoja pienen herkuttelun kera, sekä käyty alennusmyynneissä shoppailemassa. Loma on tullut käytettyä hyvin, nyt kun selkä jaksaa vähän enemmän pystyasennossa oleilua. Ihanaa sanon minä. 

Puhuin edellisessä kirjoituksessani, että minulla on suunnitelma. Joku voinee sanoa suunnitelmaani lähestulkoon idiootiksi, ja olen itse jopa mainostanut kyseisen asian putoavan "huonojen" ideoiden joukkoon. Kaipa se on vaan niin, että tyhmästä päästä kärsii koko kroppa, jos huonosti käy. 

Katsoin sairaalasta kotiuduttuani ohjelman netistä, jossa oli kolme ylipainoista naista, ja jokainen heistä käytti erilaista "pikadieettiä", kokeiluna, että mikä niistä tarjoaa parhaimman "hyödyn". Tietenkään ohjelmassa ei kerrottu sitten sitä, saivatko naiset pidettyä pudottamansa painon poissa. Yksi dieeteistä oli Cambridge-dieetti, jota minulle jo vuosi sitten mainosti eräs tuttava. En tarttunut tarjoukseen. Toinen dieeteistä oli sellainen, jossa sai juoda vain siirappi-sitruuna-jotainsinnepäin-seosta. Eipä kuulostanut kovin houkuttelevalta. Kolmas oli minulle entuudestaan tuttu, kaalisoppadieetti. 

Varmaan monikin on kuullut kaalisoppadieetistä, ja itse olen törmännyt siihen siinä muodossa, että vanhempani ovat yrittäneet kerran sillä laihduttaa - onnistuen pudottamaan painoaan useita kiloja. Heillä kuitenkin kävi juuri niin kuin monella käy pikadieetin jälkeen - paino tulee rytinällä takaisin. Syynä se sudenkuoppa: ei minkäänlaista hajuakaan terveellisistä elämäntavoista. Kun palaa entisiin tapoihinsa, niinhän siinä vaan käy. 

Netistä kaivamalla löytyy hurja määrä erilaista tietoa kaalisoppadieetistä, ja minä ajattelin nyt kokeilla edellä mainitsemani ohjelman mukaista, jossa tosiaan syödään pelkästään kaalisoppaa. Ohjelmassa nainen söi muutaman viikon verran kaalisoppaa, välillä saattoi syödä juhlapyhinä muutakin, mutta usemman viikon eli kaalisopalla. 

Varaudun asiaan, ostin jo monivitamiini-hivenainetabletit. Pelkän kaalisopan lisäksi pyrin juomaan 2-3litraa vettä päivässä, ja sallin itselleni kaalisopan lisäksi joitain hedelmiä ja vihanneksia myös. Netissä olevissa ohjeissa myös lukee, että saisi syödä myös lihaa/kanaa/kalaa, mun ratkaisu on syödä joka aamu keitetty kananmuna kaalisopan lisäksi. Edes hieman proteiinia peliin. 

Uskaliasta, tyhmänrohkeaa - mahdollista? Se jää nähtäväksi. Pitäkää minua sitten edes varoittavana esimerkkinä, mutta kaipa se on kokeiltava, kun se on mielessä kummitellut pidempään. Katsotaan kuinka kauan tämä tyttö jaksaa, ennen kuin kaalisoppa tunkee korvista ulos. Kun lopetan kaalisoppadieetin, korvaan pikkuhiljaa yhden annoksen kaalisoppaa viime keväänä noudattamasta ruokavaliostani. Saa nähdä kuinka käy. 

Tavoitetta en aseta, teen nyt sitten itselläni tieteellisen kokeilun, tosin tieteellinen on aika kaukaa haettua. 

4 kommenttia:

 1. En pidä onnistumistasi yhtään mahdottomana! Näen itse, että tämä voi olla hyvän alkuvauhdin antava tapa jatkaa taas laihdutusta. Tuon jälkeen kaalisoppa tosin voi hieman tökkiä. :D Kirjoittelehan miten edistyy! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan kuinka nopeasti alkaa kaalisoppa tökkiä ;) onneksi tosin senkin olen ottanut huomioon. Vauhtia mä vähän haenkin, et sais taas motivaation joka hukkui johonkin selkäkipujen myötä takaisin... :)

   Poista
 2. MInäkin luulen, että ainakin hyvän alkusysäyksen kaalisoppa voi antaa. Kun muutama kilo humahtaa alaspäin, se voi kummasti potkia taas eteenpäin. Jään seuraamaan mielenkiinnolla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa! Voi kun humahtaisikin muutama kilo, kun jaksaisi sitä kaalisoppaa hörppiä ja pysytellä erossa houkutuksista...

   Poista

Jätä sananen - oli se sitten risuja taikka ruusuja! Vinkit, ehdotukset ja neuvot otetaan vastaan ilomielin! Jos on jotain kysyttävää, kysy! :)